Viteške igre v petem razredu

Na prijetno ponedeljkovo dopoldne so se učenci petih razredov udeležili viteškega sejma. Vstopnico za sejem so si učenci morali pripraviti sami. Izdelali so namreč krasne razredne grbe. Za izdelavo in sodelovanje pri izdelavi jim še enkrat izrekamo veliko pohvalo.

V prostorih telovadnice in njene bližnje okolice so se učenci preskusili v viteškem nogometu, sabljanju, lokostrelstvu, metanju podkev, borbah z bati in zadevanju cilja z ogromno fračo. Spoznali so tudi dve zanimivi travnati igri "Smite" in "Boccia", kjer so urili svojo natančnost v kombinaciji z računskimi spretnostmi. Po malici so se lahko poskusili tudi svoje ravnotežne spretnosti na hoduljah ter poskusili nekaj cirkuški spretnosti.

Športni dan pa se je zaključil s pravimi medrazrednimi viteškimi tekmovanji. Razredi so se med seboj spopadli v metanju polena, skaknju v žaklovinastih vrečah, vlečenju vrvi ter gibalni različici namizne igre šah. O borbenosti in navijaškem duhu se lahko prepričate v fotogaleriji.

Učitelji in učiteljice petega razreda  

(za začetek fogalerija z lanskih iger, ko nas vreme ni oviralio)

FOTOGALERIJE:

OTVORITEV:

otvoritev

EKIPNE IGRE:

ekipne

SABLJANJE, SMITE:

frača

LOKOSTRELSVO, MEGA FRAČA, PODKVE IN ŠE KAJ...

lokostrelsvo

Viteške igre

V ponedeljek smo imeli viteške igre. Zjutraj smo obesili grbe, ki smo jih naredili po razredih. Potem smo se razdelili v skupine, ki so nam jih določili prejšnje dni. Jaz sem bila v 14. skupini, ki se je »družila« s 13. skupino. V 13. skupini je bila Mila, zato sem bila srečna, da je eden iz mojega razreda z mano v skupini. Najprej smo šli na balinanje, nato na učno uro borb in tako naprej.

Meni je bila najbolj všeč delavnica mečevanja, saj tega nisem dobro poznala. Za malico so bili »hamburgerji«, kar je še polepšalo dan.
Na koncu smo imeli medrazredna tekmovanja. Jaz sem vlekla vrv in to je bilo zabavno. Učenci 5. A naj bi zmagali, zato smo bili srečni. Cel dan je bil prečudovit, le nekaj ga je malo poslabšalo: nismo se mogli sami postaviti v skupine in učitelji so v skupine dali malo učencev iz istega razreda. A to ni spridilo celega dneva, ne, nikakor ne!

Zelo smo uživali v gledanju metanja polena, skakanju v vrečah in gledanju športnega šaha. Mi smo bili rumena skupina in zelo mi je bilo všeč, da so Tiri dali izbiro prvi, saj je ona izbirala barvo dresov.

Julija Marolt, 5. a

  • VABILO NA SPLETNO RAZSTAVO GALE SUČIĆ

    VABILO NA SPLETNO RAZSTAVO GALE SUČIĆ

           VABILO          NA SPLETNO RAZSTAVO SLIK GALE SUČIĆ,     Preberi več
  • 1
  • 1
  • 1

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..