Poročila z zimovanja na Arehu

PETEK

Vreme se je obrnilo na glavo
Ves teden smo uživali v soncu, sneg je bil odličen in za smučanje so bili zelo dobri pogoji. Veselili smo se zadnjega dne, da si bomo še zadnjič ogledali smučišče na Arehu, nekatere skupine pa bi prvič odšle na sedežnico. Ampak zjutraj se je vreme obrnilo na glavo, začelo je deževati in močno pihati. Po zajtrku smo se odločili, da danes ne bomo smučali zaradi slabega vremena, mokrega snega in vetra. Zato smo imeli več časa za pospravljanje sob, lahko smo odšli v trgovino, naredili smo poskus z brizgalko, imeli smo pouk (delali smo angleške vaje, matematiko in naloge za logiko). In imeli smo se lepo.
Jan, Kristian 5. a

areh5

ČETRTEK

arehćetrtek

Obiskal nas je čarovnik

Čarovniku je bilo ime Grega. Bil je zelo smešen. Veliko je čaral, bil je zabaven, tako da je to bila neke vrste komedija. Izvedel je trike s kartami, rutko, vrvicami, kozarci, palico, baloni … Najbolj mi je bilo všeč, ko je s pomočjo prirejenega bobna streljal meglo oz. dim. Ves čas je izbiral prostovoljce. Prostovoljci so mu pomagali pri različnih trikih. Kakšen trik nas je naučil. Sedaj poznamo trik z vrvjo, s kartami in z rutko. Nekateri so se navdušili nad njim in čaranjem, zato sva prepričana, da bo kdo izmed nas doma začel vaditi.

Jan, Tai 5. c

 

SREDA

AREH4

Iglu iz snega

Danes po popoldanski malici smo šli na sneg nad Ruško kočo pred cerkvijo delati skulpture in igluje iz snega. Pri izdelavi smo se zelo zabavali in nastale so prečudovite stvari. Izdelali smo iglu, tobogan, grob manekenke … Sneg je bil trd, zato smo težko oblikovali kar smo želeli. Pomagali smo si s palicami, velikimi in majhnimi. Med oblikovanjem smo se valjali po snegu, po hribu navzdol, kar nam je bilo zelo všeč. Včasih smo se valjali v paru, kar je bilo še bolj zabavno. Sodelovali smo vsi trije razredi.

 

Sara, Lana 5. b

TOREK

Smučanje

Drugi dan smučanja smo poznali že vsa smučarska pravila in promet na smučišču. Proge so lahke, najtežja je Pisker, na katero greš s šest sedežnico. Dolgočasno je takrat, ko se vozimo s počasnimi krogci. Drugi dan smo vadili zavoje (slalom), pravilno držo smučarja, paziti smo morali na roke. En učitelj je stal na sredini proge in nas je popravljal. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo se smučali po zelo strmi progi in jih je veliko padlo, a smo vsi srečno prišli do konca. Te proge za zelo dobre, saj so med sabo povezane, pripeljejo nas do konca in do naše koče ter nam zato ni potrebno veliko hoditi. Zelo všeč so nam tudi sidra, ki so hitra in se dolgo pelješ. Včasih kakšen tudi pade. Med vožnjo s sidrom radi opazujemo naravo in poslušamo mir, tišino, včasih tudi živali. Všeč nam je bilo, ker smo se šele drugi dan razdelili v skupine po znanju smučanja.
Lena, Tira, 5. a

AREH3

 

PONEDELJEK - Nočni pohod
Prvi dan smo zvečer odšli na nočni pohod. Čez nekaj časa smo se ustavili in za nekaj minut utihnili, zaprli oči in poslušali, kako zveni narava, ko ni drugih človeških zvokov. Bilo je zanimivo, ker je bila noč tako svetla zaradi polne lune in nismo potrebovali svetilk. Bilo je zabavno, ker so bila ledena tla in je veliko otrok padlo. Na srečo se ni nihče poškodoval. Kasneje smo gledali v nebo in iskali veliki voz. Učitelj nam je pokazal, kje je zvezda severnica in kako se lahko po njej orientiramo. Zanimivo nam je bilo, da je od severnice do Zemlje najkrajša pot. Pohod je minil zelo hitro, prišli smo do Čandrove koče, se umili, preoblekli v pižame in odšli spat.
Lejla, Mila, Tanaja, 5. a

areh1

 

  • VABILO NA SPLETNO RAZSTAVO GALE SUČIĆ

    VABILO NA SPLETNO RAZSTAVO GALE SUČIĆ

           VABILO          NA SPLETNO RAZSTAVO SLIK GALE SUČIĆ,     Preberi več
  • 1
  • 1
  • 1

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..