Na začetku tega šolskega leta je OŠ Valentina Vodnika za učence 8. in 9. razreda organizirala astronomski tabor za vedoželjne.

V sredo, 13.11., smo se zjutraj zbrali in se z avtobusom odpeljali v CŠOD Medved v Rovtah, kjer smo bivali v sobah poimenovanih po živalih. Z učiteljicama naravoslovnih predmetov (Petra Rotar in Antonija Sabotin Pečnik), ki sta nas spremljali, smo se po prihodu na Medvedje Brdo odpravili na krajši ogledni pohod. Po kosilu smo imeli predavanje o vesolju in izdelali vesoljsko postajo iz papirja. Po večerji pa smo si ogledali teleskop in s pantomimo predstavili pojme o vesolju. V posteljo smo šli ob devetih, zaspali pa smo nekoliko kasneje … 😊

Naslednji dan smo po zajtrku izdelovali sončne ure. Nekoliko kasneje smo se s tablicami in pametno aplikacijo CŠOD MISIJA odpravili na astro orientacijski pohod. Bilo je zelo zabavno. Pred večerjo smo izdelali pice, na katerih smo z zelenjavo upodobili različna ozvezdja. Njami! Po okusni večerji smo imeli še leteči kviz- po domu smo iskali vprašanja ter nanje odgovarjali.

Zadnji dan. Že petek …? Po zajtrku smo izdelovali planetarije, 3-D ozvezdja, kamero obscuro, deveti razred pa se je udeležil legorobotike. Po odličnem kosilu smo se odpravili proti Ljubljani.

Tabora je bilo hitro konec, kar je bilo zelo žalostno. Tam smo se zabavali, se učili, družili in spoznali učence osnovne šole iz Izole. Nekateri so postali dobri prijatelji, drugi malo manj, pa tudi ljubezni ni primanjkovalo … 😉

Nara, Lucija in Eva Lara, 8.b

FOTOGALERIJA

VEDOZELJNI

  • 1
  • 2

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..