"Praznično druženje v okviru mednarodnega Erasmus+ projekta YEAH!"

Praznično druženje je potekalo na četrtkovo dopoldne, 17. 12. 2020. V spletni različici druženja smo se zbralil ob 11. uri. Dogodka so se udeležile vse članice projekta. Tako smo se družili učitelji in učenci kar petih različnih evropskih držav. Spletnega srečanja se je udeležilo tudi 18 učencev ter 5 učiteljic naše šole. Od tega je 7 učenk predhodno pripravilo tudi predstavitev naših prazničnih običajev ter predstavitev naše značilne praznične jedi - peke potice. Tri učenke pa so v živo pozdravile vse zbrane ter jim na koncu v angleškem in slovenskem jeziku zaželele vse dobro v novem letu. Učiteljice smo bile izjemno zadovoljne in ponosne na njihove priprave in končno izvedbo predstavitve naše države.

Celotno srečanje je potekalo v angleškem jeziku in moramo priznati, da so se naši učenci odlično izkazali. Na račun svojega znanja angleščine pa so prejeli tudi kar nekaj pohval tujih učiteljev. Na srečanju je sodelovalo preko 100 udeležencev.

Z zanimanjem smo prisluhnili tudi predstavitvam Španije, Italije, Litve in Danske. Poleg nekaterih prazničnih vzporednic, pa so se nam najbolj zanimive zdele posebnosti, ki krasijo vsako državo posebaj. Predsvem predstavitve vseh značilnih jedi, s sladicami na čelu, so bile prav mamljive.

Bilo je pestro, poučno, zanimivo, drugačno in zelo novo.

Veselimo se novih druženj v okviru projekta YEAH! Morda se nam uresniči novoletna želja, da se čim prej srečamo tudi v živo.

Maruša Klopčič

PRAZNOVANJE V SLOVENIJI

POTICA "KRALJICA"

 

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..