FRAN2
Z učenjem francoskega jezika začnemo v 7. razredu, lahko pa se nam pridružiš tudi v 8. ali 9. razredu. Po prvem ali drugem letu učenja lahko izstopiš.

FRAN1Pouk poteka po preizkušenem, zabavnem in učinkovitem programu z učbenikom in delovnim zvezkom, podkrepljenim z modernimi avdio pripomočki, posterji, pesmimi itd. V sproščenem ozračju se naučiš spregovoriti prve besede, po treh letih učenja pa si že navdušen/a nad svojim znanjem francoskega jezika.

V vsakem konferenčnem obdobju si prislužiš eno pisno in vsaj eno ustno oceno, ki jo poleg ustnega izražanja sestavlja tudi sodelovanje pri pouku, izdelava plakatov itd.

FRAN3Francoščina ni tako težka, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Govorijo jo po vsem svetu in ni samo prestižni diplomatski jezik, ampak je v Evropski uniji postala tudi jezik državnikov, gospodarstvenikov, pravnikov, znanstvenikov, umetnikov, skratka evropski jezik. S povezovanjem drugih jezikov, na primer angleškega, boš kmalu ugotovil/a, da se z malo dela z lahkoto naučiš osnove francoskega jezika in ob tem spoznavaš še kanček te tako bogate kulture in civilizacije.

FRAN4 ...ker je drugi najpomembnejši evropski jezik;
 ...ker se bom v treh letih naučil/a dovolj za sporazumevanje s šestimi evropskimi narodi in z nekaj 100 milijoni francosko govorečih Zemljanov;
 ...ker sploh ni tako težka, kot se zdi na prvi pogled;
 ...ker že obvladam nekaj francoskih besed (bonjour, merci...);FRAN5
  ..ker bom spoznaval/a francosko kulturo;
 ...ker bom lahko prebiral/a zanimive francoske revije ali si ogledal/a francoske filme;
 ...ker se bom naučil/a nekaj francoskih pesmi in si jih prepeval/a na ves glas;
 ...ker je najbolj romantičen jezik (kaj vse je že francoskega...?!).

Pridruži se še ti množici ljudi, ki francosko govori!

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..