hrbetHrbet

Kolena rahlo pokrči, dlani položi na spodnji del hrbta, tik nad boke, prsti so obrnjeni navzdol. Dlani rahlo potisni naprej, tako da v spodnjem delu hrbta ustvariš napetost. Zadrži položaj 10 sekund. Ne zadržuj dihanja. Ponovi 2-krat.

 glezenj in stopaloGleženj in stopalo

Levo nogo dvigni nekoliko od tal in zaokroži z gležnjem in stopalom 10- do 15-krat v smeri urinega kazalca in še 10- do 15-krat v nasprotno stran. Ta vaja pospeši prekrvavitev nog.
Nasvet: Oprimi se nečesa (stene, mize) ali nekoga, ki ti bo v oporo.

 povesena ramenaPovešena ramena

Skleni roke nad glavo in dlani obrni navzgor, roke iztegni navzgor in nekoliko nazaj. Zadrži položaj 10 sekund. Zadržuj 10 sekund. Ne zadržuj dihanja. Dihaj globoko. Vaja preprečuje povešenost ramen. Ponovi 2-krat. dvigujem rame spuscam rameDvigujem rame, spuščam rame

Rame dviguj proti ušesom, dokler v njih ne začutiš napetosti. Zadrži položaj 5 sekund. Nato rame spusti in sprosti. Ponovi 2-krat.thumb potisk lopatic skupajPotisk lopatic skupaj

Roke skleni za glavo in potisni lopatice skupaj tako, da občutiš napetost v zgornjem delu hrbta. Zadrži položaj 4 do 5 sekund, sprosti in nato počasi potisni glavo naprej.

Ponovi 2-krat.


odklon glave v stranOdklon glave v stran

Roke so ob telesu. Nežno potisni desno ramo navzdol in istočasno odkloni glavo v stran, tako da levo uho potisneš proti levi rami. Zadrži položaj 5 sekund.

Vajo ponovi na drugi strani.

zadnja stran nadlaktiZadnja stran nadlakti

Stojiš. Kolena so rahlo pokrčena. Desno roko daj za glavo. Dlan leve roke položi na komolec desne roke. Zadrži položaj 10 sekund. Zamenjaj roki.
Rrama hrbetama, hrbet

Z dlanjo leve roke primi desno roko tik nad komolcem. Potisni desno roko stran od telesa, z levo roko pa se temu gibanju upiraj in zadrži položaj 3 do 4 sekunde. Za trenutek sprosti. Ponovi z drugo roko.


pogled cez ramoPogled čez ramo

Roke opri ob boke. Stopala so obrnjena naravnost naprej in kolena so rahlo pokrčena. Boke zasuči v levo stran in istočasno poglej čez levo ramo0. Zadrži lahkotno raztezanje do 12 sekund. Sprosti se in se mirno nadihaj. Ponovi na drugi strani. Vajo ponovi 2-krat na vsaki strani.

prsti mecaPrsti, meča

Stojiš, roke so ob telesu. 3- do 4-krat se dvigni na prste, tako da čutiš mečne mišice. Sprosti. Ponovi 2-krat.
mecaMeča

Stopi nekoliko stran od stene in se z nadlaktmi nasloni nanjo. Glavo položi na roke. Eno nogo pokrči in položi stopalo na tla malo pred telo. Počasi potiskaj boke naprej proti steni. Spodnji del hrbta je raven. Peta iztegnjene noge je na tleh, prsti so obrnjeni naprej ali celo nekoliko navznoter. Zadrži lahkotno raztezanje 10 do 15 sekund. Zamenjaj nogi.

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..