SKUPAJ SE IMAMO FAJN, teden otroka na OŠ Valentina Vodnika

V obdobju od 3. – 9. oktobra je bil teden otroka. Na predlog šolskega otroškega parlamenta se je na Osnovni šoli Valentina Vodnika odvijalo veliko zabavnih stvari.

1. razredi so odšli v Botanični vrt, kjer so skrbeli za rastline, v šoli so brali pravljice o prijateljstvu, se igrali igro skrivni prijatelj, veliko prepevali o prijateljstvu, v petek pa so imeli v učilnici pravi kino s kokicami.

2. razredi so ustvarjali v zvezek – obrisali so roko prijatelja, brali knjige o prijateljstvu, naredili miselni vzorec o prijateljstvu, se pogovarjali o počutju v razredu in se igrali veliko iger.

3. razredi so ustvarjali na temo prijateljstva, brali tematske knjige, se igrali igro skrivni prijatelj, izdelali album prijateljev, iskali besede na črke P, R, I, J, A, T, E, L, J.

4. razredi so iz volne spletli mrežo in imeli delo po skupinah, ustvarjali plakate o prijateljstvu, cel teden pekli pecivo.

5. razredi so po skupinah ustvarjali pesmi o prijateljstvu in se veliko pogovarjali o tej temi.

Vsi učenci razredne stopnje so igrali igro kamen, škarje in papir, pri čemer so najprej prišli do oddelčnega zmagovalca, v petek pa so se vsi ti pomerili za razredne zmagovalce. Eni in drugi so prejeli lično priznanje, ki ga je oblikoval petošolec Gal Kramar, predstavnik otroškega parlamenta.

Štirje petošolci Kaja, Iris, Oskar in Ana, predstavniki otroškega parlamenta smo skupaj z našo mentorico učiteljico Marijo imeli z nekaterimi učenci 1. , 2. in 3. razreda pogovore o prijateljstvu, ki so bili prav prisrčni in posebni.

Na predmetni stopnji so igrali igro štiri v vrsto in na izpadanje prišli do oddelčnih ter razrednih zmagovalcev.

Zdi se mi, da je na naši šoli teden otroka izvrstno potekal.

Zapisala: Ana Premrov, 5.a

Fotografije prispevali: Oskar Gale, 5.a in nekatere učiteljice

IMG cf89c22af352ff141ee7c85a59d71b97 V

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..