Dragi učenci in starši!

V življenju vsakega posameznika odločitev za poklic in vpis v srednjo šolo predstavlja pomemben korak. Pri tem se porajajo mnoga vprašanja, dileme in neznanke. Zato je karierna orientacija pomembno področje, kjer se učenci in njihovi starši povezujejo z razredniki, učitelji in svetovalno delavko v šoli. V pomoč pri raziskovanju pa so tudi uporabne povezave do strani, kjer lahko učenci najdejo mnoge koristne informacije o nadaljevanju šolanja, možnostih štipendiranja ter spletni pripomočki/programi, ki so na voljo (KAM KAM IN KAKO, INŽENIR NAJ BO).

V okviru karierne orientacije v šoli so na voljo:

  • Aktualne informacije na šolski spletni strani (https://www.os-vv.si  pod zavihkom VPIS V SREDNJE ŠOLE IN KARIERNA ORIENTACIJA).

  • Še več informacij v spletni učilnici KARIERNA ORIENTACIJA IN VPIS V SREDNJE ŠOLE (aktualne informacije, dnevi odprtih vrat srednjih šol, opisi poklicev, rokovnik, splošne informacije in navodila).

Ključ za vstop – vpis.

  • Svetovalni in informativni razgovori s šolsko socialno delavko Katarino Granda v sobi šolske svetovalne službe –možnost individualnih svetovalnih pogovorov in informacij tudi preko Zoom-a, telefona in elektronske pošte.

Kontakt: e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali

                      tel.:01 50 07 186/157    in  030 720 582.    

                                                            

  • Pogovori z razredniki, ki učence dobro poznajo o interesih, lastnostih, močnih področjih, ocenah,…), prav tako tudi z ostalimi učitelji.

Devetošolci, iščite informacije, ki so na voljo, dragocene so tudi izkušnje, ki jih imajo starejši. Pozanimajte se pri prijateljih, pogovarjajte se z vrstniki. Pogovarjajte se tudi s svojimi starši, ki so vam lahko v veliko pomoč pri izbiri. Preverite kakšne lastnosti, znanja, veščine so potrebne za določen poklic in kakšni so kriteriji in pogoji za vpis v določeno srednjo šolo (zdravniško spričevalo, preizkus posebnih sposobnosti, nenazadnje tudi ocene). Pri končni odločitvi pa predvsem zaupajte sebi, a bodite realni in upoštevajte svoja zanimanja, želje pa tudi zmožnosti. Potrudite se po svojih najboljših močeh in uspeh ne bo izostal.

Vse dobro na poti odločitve vam želim!

Katarina Granda,

šolska svetovalna delavka

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..