PETEK

Kljub vetrovnemu, a jasnemu, vremenu nas je v petek čakalo še ogromno aktivnosti na snegu. Po obveznem pakiranju smo na snegu opravili naš klasični vzpon, nato pa po skupinah v tekaškem koraku odgovarjali na zanimive uganke.

Po kosilu pa še biatlonsko tekmovanje v izjemno zahtevnih razmerah. Čestitke vsem nastopajočim. Sedaj pa nas čaka odhod domov in zaslužene počitnice!

4AB PETEK4AB PETEK1

ČETRTEK

Ob čudovitem jutru smo se najprej odpravili na osvajanje pokljuških "klancev". Danes smo bili že vsi zelo ponosni na naše ravnotežne in hitrostne sposobnosti na tekaških smučeh. Res smo zelo napredovali in se veliko naučili.

Pred kosilom pa še vadba biatlona, saj nas jutri čaka prilagojeno biatlonsko tekmovanje.

Popoldan pa, pred obveznim lopatkanjem, še nabiranje tekaške kondicije in preizkus v igri z žogo na tekaških smučeh.

Večer smo zaključili s predstavitvijo talentov. Plesni in dramski nastopi so bili krasni in navdušujoči. Še žreb za jutrišnjo biatlonsko tekmovanje in skok v posteljo na zaslužen počitek.

četrtekčetrtek1

SREDA

Skoraj celoten svetel del sredinega dneva smo prebili na snegu. Uspešno smo se spopadli s poledenelo progo, dirkali smo po smučinah in spoznali osnove smučarskih skokov.

Kmalu po kosilu smo se odpravili na biatlonsko strelišče in pod budnim očesom mentorja poskusili streljati z zračno puško.

Aktivnosti na tekaških smučeh smo zaključili z ekipno orientacijo. S pomočjo snežnih lopat in naših ritk pa smo dodobra steptali sankališče. S težavo smo se odpravilo v naše sobe, kjer smo nekaj časa opravljali šolske obveznosti, ki so dosegle vrhunec z matematično tombolo.

Pred spanjem pa še nekaj šaljivih zgodb in druženje ob družabnih igrah.

sreda4ab1sreda4ab2sreda4ab3

 

TOREK

Končno! Končno smo dočakali gibanje na snegu s tekaškimi smučmi. Kakšen dan! Dan poln malih in velikih osebnih zadovoljstev. Ugotovili smo, da tek na smučeh ni tako enostaven kot izgleda na televiziji, ampak kljub vsemu smo vsi že dobro tekli, se vzpenjali in super hitro spuščali. Nabiranje tekaške kondicije pa bo vsem predstavljal velik izziv.

Bivanje na prostem smo zaključili z lopatkanjem ter igro na snegu.

Ob šolskem delu in poslušanju Drejčka smo si vzeli čas tudi za ogled pravilne tekaške tehnike ter tekaških norčij.

Zvečer pa umirjen ogled filma o medvedku Paddingtonu.

pokljuka 4 ab 2020 torek 1pokljuka 4 ab 2020 torek 2pokljuka 4 ab 2020 torek 3

PONEDELJEK

Z avtobusa smo stopili v žalostno in deževno Pokljuko. A to nas ni zmedlo, saj smo se zelo hitro spoprijatelji z našim hotelom. Razporedili smo se v sobe in kaj hitro pričeli s šolskimi obveznostmi. Ob branju Pečjakovega Drejčka in treh Marsovčkov, matematičnega utrjevanja, smo se zelo razveselili kviza Male sive celice. S svojim znanjem so se tekmovalci izjemno izkazali. Spoznali smo tudi osnovno tekaško opremo in komaj čakamo, da jutri svoje teoretično znanje preizkusimo tudi na snegu.

Večer smo pričeli s krajšim nočnim sprehodom in ga zaključili s prijetnim druženjem ob improvizacijskih igrah.

pokljuka 2020 4ab1a

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..