Festival znanosti je potekal na Mestnem trgu ob mestni hiši. Na trgu so bile postavljene stojnice, na katerih smo spoznavali različna dela in poklice. Tam so bile tudi različne igre na srečo in kvizi. Strokovnjaki pri stojnicah so bili zelo prijazni in so odgovorili na vsako vprašanje. Nato smo odšli v Rdečo dvorano v mestni hiši, kjer smo poslušali pravljice iz Rezije v rezijanščini. Pripovedovalka je bila iz Rezije, a je poznala tudi slovenski knjižni jezik. Poslušali smo dve pravljici in se o njih pogovarjali. Bazar bi priporočila vse otrokom, ki so radovedni in vedoželjni.
Teja Verbič, 7. c

Festival je bil zelo zanimiv in poučen. Imeli so ustvarjalne stojnice, kjer si lahko tudi sodeloval na kvizih. Če si odgovoril pravilno, si dobil nagrado. Sodeloval sem na delavnici z glino in gledališki delavnici. Nato smo šli v mestno hišo poslušat rezijske pravljice v rezijskem narečju. Nekaterih besed nismo razumeli, zato nam je pripovedovalka na koncu pojasnila njihov pomen. Ogledali smo si tudi razstavo različnih ilustracij, ki so nastale za knjigo Kdo se boji zajčka?
David Stojanovski, 7. c

Festival je bil zelo poučen, saj smo se naučili veliko novega o živalih, rastlinah in državah. Tam so bile stojnice, kjer si s pomočjo pravilnih odgovorov prišel do nagrade. Pri poslušanju rezijskih pravljic smo spoznali tudi veliko rezijskih besed.
Darija Stojanovska, 7. c

Fotografije je naredila Barbara Tomšič, Koordinatorka projekta Humanistika, to si ti!

FOTOGRAFIJE
Vseh obiskov 27, od tega danes 1.
Dostopnost