Leto je naokoli in učenci naše šole so se ponovno udeležili Ljubljanskega maratona. Ta je bil že sedemindvajseti po vrsti, našo šolo pa je zastopalo 89 učencev.
V soboto, 21. 10. 2023, smo se v zgodnjih popoldanskih urah začeli zbirati, na sedaj že standardni lokaciji na Plečnikovem trgu. Ogreli smo se in se v spremstvu učiteljev odpravili na štart. Čakanje na štartni znak je vedno vznemirljivo in gneča je nepopisna. A le redkokdaj imamo možnost teči po zaprtem centru našega glavnega mesta in predvsem ob bučni podpori številnih navijačev. Takšne izkušnje so res enkratne in zato smo se vsi pogumno podali na štart in s svojim tekom opravili po svojih najboljših močeh.
Najprej smo pesti stiskali za učence razredne stopnje, ki se pomerijo na tako imenovanem promocijskem teku – pomemben je tek kot oblika gibanja in ne tekmovalni dosežek. Najmlajši učenci (1. in 2. razred) so pretekli 600 metrsko progo. V te kategoriji je barve Valentina Vodnika zastopalo 23 učenk in učencev. Malce starejši, in tudi že bolj izkušeni tekači (3. do 5. razred), so se pomerili na daljši 1350 metrski razdalji. Nekateri so progo pretekli z lahkoto, spet drugi so se za svoj tekaški dosežek morali precej potruditi. Na cilj je prispelo vseh 45 učencev in učenk naše šole, ki so se pomerili na daljši razdalji.
Enaindvajset učencev predmetne stopnje pa se je nato udeležilo še šolskega teka, kjer so uradni časomerilci zabeležili tudi njihove tekaške čase in dosežke. Najbolj izkušeni učenci, so se podali na 1800 metrov dolgo tekaško progo. Poleg tekaških užitkov pa je imel marsikdo med njimi tudi prave tekmovalne ambicije.
Nekaj tekaških fotoutrinkov Vodnikovcev si lahko ogledate v priloženi galeriji.
FOTOGRAFIJE
Uradne rezultate učencev, ki so se udeležili šolskega teka pa na povezavi: https://vw-ljubljanskimaraton.si/live 
Na vse udeležence maratona smo zelo ponosni in vsakemu posebaj čestitamo za vaše tekaške dosežke. Vsi učenci ste dokazali, da je tek lahko zelo prijeten način preživljanja prostega časa, na množičnih tekaških prireditvah pa tudi krasen način druženja med vrstniki, starši, starimi starši in učitelji. Čudovito sobotno športno popoldne je za nami in učitelji se veselimo naših prihodnjih skupnih športnih akcij.
Zapisala: Maruša Klopčič
Vseh obiskov 22, od tega danes 1.
Dostopnost