Mednarodni filmski festival ZOOM.17

V sredo, 15. 11. 2023, smo se učenci IP filmska vzgoja iz OŠ Valentina Vodnika udeležili filmskega festivala ZOOM.17.

Ob osmih zjutraj smo se zbrali na stari šoli, kjer smo pojedli malico, čez 15 minut pa smo se že odpravili z avtobusom proti Pionirskemu domu. Do 8.50 so se tam zbrali učenci vseh prijavljenih šol iz cele Slovenije. Sledil je uradni nagovor. Po nagovoru smo se učenci razdelili v 4 skupine, v katere smo bili združeni učenci različnih šol. Odšli smo na delavnico improvizacije. Animatorji so nam pokazali razne improvizacijske igre in vaje, v katerih smo se preizkusili tudi sami. Tako smo se učenci tudi bolje spoznali. Sledil je odmor, nato pa  delavnica animacije. Animatorka nam je prikazala, kako se naredi »premikajočo sliko« ali slikofrc. Spoznali smo, kako nastane risanka in tudi sami naredili žepni kino. Narisali smo 12 sličic, ki jih bo animatorka združila s pomočjo računalnika. Naše izdelke še čakamo. Objavljeni bodo tudi na internetu.

Sledila je malica, ki so nam jo pripravili v Pionirskem domu. Nato smo se zbrali v Festivalni dvorani, kjer smo si ogledali 11 kratkih filmov, ki so jih naredili mladostniki iz različnih držav. Spremljali smo tudi podelitev nagrade za najboljši film z naslovom Časopis oz. Novine, ki so ga naredili učenci iz Hrvaške. Za zaključek smo videli še posnetek, ki je prikazovala nas in naše aktivnosti na festivalu.

Po dogodku smo se vrnili na staro šolo, kjer nas je čakalo kosilo.

Noe Modrijan in Teja Verbič, 7. c

V Pionirskem domu je bilo zelo zabavno. Najprej smo poslušali uvodni govor, nato smo imeli delavnice v krogu. V delavnicah smo se spoznavali in igrali zelo zabavne igre. Všeč nama je bilo, da smo bili skupaj z učenci iz druge šole, saj sva tako spoznali druge ljudi. Sledila je malica, nato pa smo izdelovali risane animacije. Pri tem smo se veliko smejali. Risane animacije so zelo dobro uspele in všeč nama je, da jih bodo objavili na Youtubu. Nato smo dobili še malico Pionirskega doma, ki je bila zelo dobra, boljša od šolske. Sledil je ogled filmčkov. Vsi filmčki so nama bili zelo všeč, najbolj pa Strašno naporna babica in strašno drevo. Tudi zmagovalni film Novine nama je bil všeč.
Animatorji so bili prijazni in pripravljeni pomagati v katerem koli trenutku.

Maja Papić in Kristina Puš, 7. b

15. novembra 2023 sem bil na filmskem festivalu ZOOM.17 in to mi je bilo zelo všeč. Imeli smo delavnico improvizacije in delavnico animacije. Obe sta mi bili všeč, vendar mi je bila druga boljša. Pri prvi smo opravljali različne gibalne naloge, pri drugi pa smo spoznali različne tehnike animacije in vsak od nas je naredil kratko risanko. Na koncu smo si ogledali kratke filme, ki so bili zelo zanimivi in dobri. Upam, da se še kdaj udeležim takega dogodka.

Aleksandr Ignatev, 9. c

FOTOGRAFIJE

Vseh obiskov 21, od tega danes 1.
Dostopnost