TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, 17. 11. 2023

 Kot vsako leto do zdaj, smo se tudi tokrat odločili, da na šoli organiziramo TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK za vse naše učence, kjer smo jim postregli z maslom, medom, mlekom, kruhom in jabolkom slovenskega izvora.

Dan bi moral vsak začeti z zajtrkom, saj je eden pomembnejših obrokov – je del zdrave prehrane in pomemben dejavnik zdravega življenjskega sloga. Z zajtrkom telesu zagotovimo dovolj energije za delo, razmišljanje in igro, hkrati pa se izognemo pomanjkanju določenih hranil.

Kaj več o dnevu slovenske hrane si pa lahko preberete tu spodaj.

»Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt TSZ naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili na naših kmetijah, v slovenskih kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov. To so dejstva, ki jih želimo predstaviti otrokom in mladostnikom v vseh slovenskih vrtcih, osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, pa tudi vsej ostali zainteresirani javnosti.« (Vir: https://zzs.si/aktualno/dogodki/dan-slovenske-hrane-in-tradicionalni-slovenski-zajtrk-2023)

Org. šolske prehrane

FOTOGRAFIJE
Vseh obiskov 29, od tega danes 1.
Dostopnost