DELAVNICA – KRUH

V tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane, smo se odločili, da z učenci 1. razreda in 2. b v četrtek 16. 11. 2023 naredimo kruh. Na začetku delavnice smo se z učenci pogovorili o kruhu, kaj to je, povedali nekaj zgodovine in jih povprašali, katere vrste kruha in krušnih izdelkov poznajo.

Potem smo skupaj s kuharico Vido, ki je vešča v pripravi testa, zamesili testo za kruh in ga razdelili med učence, da je vsak dobil kepo testa, ki jo je lahko oblikoval v žemljico, bombetko ali pletenico. Nekaterim se je testo zdelo rahlo, mehko in gnetljivo, drugim pa lepljivo in neobvladljivo.

Na koncu smo dali izdelke na pekač in jih spekli ter še isti dan razdelili učencem, ki so jih naredili.

Org. šolske prehrane

FOTOGRAFIJE
Vseh obiskov 22, od tega danes 1.
Dostopnost