Sobota, 19. 10. 2024, je bila rezervirana za osnovnošolce, ki so se udeležili 28. Ljubljanskega maratona. Letošnjega teka se je udeležilo kar 100 tekačev naše osnovne šole, na kar smo učitelji še posebej ponosni!

Kljub rahlemu dežju so učenci dokazali, da se zelo radi gibajo, tečejo in družijo. V veliki množici je tek popolnoma drugačno doživetje. Nekaj izjemnega pa je izkusiti kako lahko sproščeno tečeš po zaprtih ljubljanskih ulicah in ko te spodbuja ogromna množica ljudi. Ob navijanju staršev, bratov, sester, dedkov in babic so učenci na cilj pritekli nasmejani, zadovoljni in ponosni. Vodnikovci so znova pokazali, da slabo vreme ni ovira za prijetno gibanje na prostem.

Promocijskega teka se je udeležilo 83 naših učencev od 1. do 5. razreda. Prvošolci in drugošolci so pretekli 500 metrsko razdaljo, učenci od 3. do 5. razreda pa še enkrat daljšo razdaljo. Tek je bil netekmovalnega značaja, kar pa seveda ne pomeni, da se na progi naši učenci niso izjemno potrudili.

Osnovnošolski tek (učenci od 6. do 9. razreda) pa tekačem prinaša tudi nekaj tekmovalnega naboja, saj se jim je med samim tekom meril čas, ki so ga potrebovali, da so premagali 1500 metrov dolgo progo. Nekateri so se borili s progo, drugi sami s seboj, nekateri s sotekmovalci, marsikdo pa si je za izziv postavil čas samega teka. Verjamemo, da ste vsi dosegli svoje zastavljene cilje.

Rezultate tekačev si lahko ogledate tudi na uradni spletni strani maratona: https://ljubljanskimaraton.si/live/21m

Marsikdo se je maratona v letošnjem šolskem letu udeležil prvič, nekateri učenci pa se ga redno udeležujejo že vsa leta šolanja. Eden takšnih je tudi učenec 9. c, Sven Berden, ki se je prav vsako šolsko leto udeležil maratona in s tem pokazal, da je »Vodnikovec« z veliko začetnico.

Vsem tekačem še enkrat čestitamo za odlično opravljeno tekaško nalogo. Zahvala tudi vsem spremljevalcem, ki ste izjemno opravili svojo navijaško vlogo – vaši otroci so v cilju povedali, da jim je vaše spodbujanje res dalo dodaten zagon!

Veselimo se naslednjih skupnih športnih akcij in verjamemo, da bomo s pomočjo gibanja ustvarili še veliko lepih skupnih spominov!
 
Nekaj fotoutrinkov pa si lahko ogledate v priloženi galeriji.

Zapisala: Maruša Klopčič

Vseh obiskov 106, od tega danes 6.
Dostopnost